თევზის ღვეზელი – მზადდება ხეკითაც კი და უგემრიელესია

თევზის ღვეზელი - მზადდება ხეკითაც კი და უგემრიელესიამათ მაქსიმუმ ერთ საათში მოამზადებთ. შეგიძლიათ აირჩიოთ ნებისმიერი ფილე, ხეკიდან დაწყებული ორაგულის თევზით დამთავრებული, ეს რეცეპტი წარმატებულია ნებისმიერი თევზისთვის.

ინგრედიენტები

თეთრი თევზის ფილე 600 გრ

ლავაში 3 ც

ხახვი 1 ც

პომიდორი 2 ცალი

არაჟანი 3 ს.კ.

მაიონეზი 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ ხახვი, დაჭერით რგოლებად. პომიდორი დავჭრათ წრეებად და თევზის ფილე დაახლოებით თანაბარ ოთხკუთხა ნაჭრებად.

მოაყარეთ მარილი და პილპილი თევზს და გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შეურიეთ მაიონეზი არაჟანს და დაიწყეთ კერძის ფორმირება. ლავაში დავჭრათ ზოლებად, თითოეულში ჩავაწყოთ ცოტა ხახვი, შემდეგ თევზი, კოვზით სოუსი და პომიდორი. გადაახვიეთ ლავაშის პური კონვერტივით.

შეფუთული ნაჭრები განათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, წაუსვით ზეთი, გადაუსვით დანარჩენი სოუსი, მარილით და პილპილით. გამოაცხეთ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

პოპსუგარ.ჯი