ბულგარეთის სავიზიტო კერძი – ბანიცას უმარტივესი რეცეპტი

ბულგარეთის სავიზიტო კერძი - ბანიცას უმარტივესი რეცეპტიბულგარეთის სავიზზიტო კერძი ბანიცა ლავაშის ფენებისგან შედგება, რომლებშიც სხვადასხვა გულსართებია გადანაწილებული. შეგიძლიათ ის  ხაჭოსგან და სომხური ლავაშისგან მოამზადოთ.

ფურცლები ფენებად დააწყეთ და თითოეულს ხაჭო წაუსვით.

ინგრედიენტები

ლავაში 1-2 ც.

კვერცხი 2 ც.

ხაჭო 200 გრ

კარაქი 50 გრ

რძე 70 მლ

არაჟანი 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ათქვიფეთ კვერცხი, დაასხით რძე (ან არაჟანი), მარილი და პილპილი, დაუმატეთ ხაჭო და კარგად აურიეთ, სანამ გლუვი გახდება.

დავჭრათ ლავაშის ნაჭრები საცხობი ფორმის ზომის შესაბამისად. განათავსეთ ერთი ფურცელი ცხიმწასმული საცხობის ფსკერზე და ზემოდან წაუსვით კარაქი.

ზემოდან გაანაწილეთ შევსების ნაწილი, დააფარეთ ლავაშის შემდეგი ფურცელი და კვლავ მოაყარეთ გახეხილი კარაქი. გაიმეორეთ ფენები, სანამ ლავაში არ მორჩება.

ბოლო ფენას წაუსვით არაჟანი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ რძე ან კეფირი.

გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ბანიცა 35–45 წუთის განმავლობაში. ეს ყველაფერი დამოკიდებულია ღვეზელის სისქეზე და თავად ღუმელზე.

როგორც კი ღუმელიდან გამოიღებ, მაშინვე ნაჭრებად ჭრით. უგემრიელესია როგორც ცხელი, ისე ცივი. ბანიცა ნამდვილად კარგია: მრავალი ფენა, წვნიანი გულსართი და ოქროსფერ-ყავისფერი ქერქი. ასე რომ, მოამზადეთ და გაახარეთ თქვენი მეგობრები. და არ დაგავიწყდეთ მათ გაუზიაროთ თქვენი სწრაფი ღვეზელის რეცეპტი.

პოპსუგარ.ჯი