,,სარკე”, აზა გაგოშიძე
სპეციალისტებმა გამოკვლევა ჩაატარეს იმის შესასწავლად, თუ რა რეაქცია აქვს სისხლძარღვებს ორგანიზმში მოხვედრილი სხვადასხვა საკვების მიმართ. ექსპერიმენტში მონაწილე ყველა მოხალისემ 100 გრამი შოკოლადი ჭამა. 3 საათის განმავლობაში მათი სისხლძარღვების ელასტიკურობამ მოიმატა. ამის საფუძველზე მეცნიერებმა დაასკვნეს, რომ: შავი შოკოლადის ზომიერი მოხმარებით შესაძლებელია თრომბის თავის აცილება, ათეროსკლეროზის, ინფარქტისა და ინსულტის განვითარების რისკის შემცირება.
რძიანი და თეთრი შოკოლადის მსგავსი სასიკეთო მოქმედება გამოვლენილი არ არის.