ხაჭოს ტორტი
შემადგენლობა:
110 გ ფქვილი
250 გრ შაქარი
700 გ ხაჭო (5-9% ცხიმი)
50 გრ არაჟანი
40 გ კარაქი
30 გრ სახამებელი
4 კვერცხი
1 ს/კ. კაკაოს ფხვნილი
1/3 ჩკ. საცხობი ფხვნილი
2 ც. ლიმონის კანი
მინანქრისთვის:
100 გ რძის ან შავი შოკოლადი
3 ს/კ. რძე
1 ს/კ. კარაქი
მომზადება:
კონტეინერში აურიეთ ფქვილი, 2 ს/კ. შაქარი, გამაფხვიერებელი, 1 ს/კ. კაკაო, დაუმატეთ 40 გრ კაკაო, 3 ს/კ. არაჟანი და მოზილეთ ცომი.
20 სმ დიამეტრის ფორმაში გაშალეთ ცხიმწასმული ქაღალდი და გაანაწილეთ თანაბრად ცომი. რამდენიმე ადგილას დაჩხვლიტეთ.
გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე და 10 წუთით მოათავსეთ ცომი.
კვერცხი და ცილა ერთმანეთისგან გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფეთ 100 გრ. შაქართან ერთად ისე, რომ გადმოტრიალებისას არ გადმოიღვაროს.
კვერცხის გულებს დაუმატეთ 100 გრამი შაქარი, ცოტა ათქვიფეთ და დაამატეთ 700 გრამი ხაჭო. მიქსერით საშუალო დონეზე ათქვიფეთ, დაუმატეთ სახამებელი, ცედრა და 40 გრამი კარაქი.
ხაჭოს მასას თანდათან დაუმატეთ ბეზე და აურიეთ. ნახევარი წაუსვით ფირფიტას, შემდეგ ხაჭოს მასის ნახევარი.
გაახურეთ ღუმელი 170 გრადუსამდე და 60 წუთით შედგით გამზადებული ტორტი ღუმელში.
შემდეგ ზემოდან დაასხით შოკოლადის მინანქარი. ტორტი რამდენიმე საათით მოათავსეთ მაცივარში.
გამოიღეთ მაცივრიდან, ამოიღეთ ფორმიდან და მიირთვით გემრიელად.
პოპსუგარ.ჯი
