ინგრედიენტები:
ზეთისხილი 1/4 ჭიქა
კარტოფილი 450 გ
ზეითუნის ზეთი 2 ს/კ
ლიმონის ცედრა 1 ჩ/კ
დაფქული ძირა 1/2 ჩ/კ
წყალი 1 ჭიქა
დაჭრილი ოხრახუში 1/4 ჭიქა
ლიმონი 1 ცალი
მარილი გემოვნებით
შავი დაფქული წიწაკა გემოვნებით
მომზადება:
1. დაჭერით ზეთისხილი.
2. დაჭერით კარტოფილი პატარა ნაჭრებად. გადაიტანეთ ჯამში და შეურიეთ ზეთისხილს, ზეითუნის ზეთს, დაუმატეთ ლიმონის ცედრა, ძირა, 0,5 ჩ/კმარილი და 0,25 ჩ/კ შავი პილპილი. მოასხით ლიმონის წვენი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ მიღებული მასა ტაფაზე. დაასხით წყალი, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე.
3. შემდეგ დაახურეთ თავსახური და ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10-12 წუთი, სანამ კარტოფილი არ მოიხარშება. ახადეთ თავსახური და ისევ გააჩერეთ 1-2 წუთი, სანამ წყალი არ ამოშრება.
4. სუფრასთან მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი ოხრახუში.
გურმანია.ჯი